icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Praznični festival umetnosti

Nova sezona koncertnih aktivnosti u Beogradu: Recital mladih izvođača iz Kine, SAD i Srbije 27. decembra u GUARNERIUS-u

Podeli:

  • 15

Koncertom “Praznični festival umetnosti” u GUARNERIUS-u, Centaru lepih umetnosti Jovana Kolundžije 27.12.2018. s početkom u 20 časova, muzička organizacija DŽIPEK iz Bostona započinje novu sezonu koncertnih aktivnosti u Beogradu.

foto: Ksenija Ćuk
foto: Ksenija Ćuk

Nakon serije uspešnih muzičkih nastupa u salama poput Beogradske filharmonjie, Kolarčeve zadužbine, Kombank dvorane, ova asocijacija se oprašta od 2018. godine prazničnim recitalom na kojem će nastupiti mladi izvođači iz Kine, SAD i Srbije.

 

Publici će se predstaviti talentovani gosti Bejdli Li i Rejčel Li, pijanisti, koji su već imali čast da nastupaju i da pobede na muzičkim takmičenjima u Karnegi Holu. Sa njima će svirati naši mladi talenti Dunja Kalamir, na violini, Mateja Blažić, na saksofonu, Ognjen Drašković na violončelu, Anja Ovaskainen, na violini koji su stipendisti Fonda za mlade talente Grada Beograda. Izvodiće se dela iz muzičke kulturne baštine Kine i Evrope.

 

Na ovaj način, muzička organizacija DŽIPEK nastavlja da pruža mladim muzičarima priliku da nastupaju u muzičkim dvoranama širom regiona spajajući kompozitore, mlade izvođače i njihove pedagoge u svevremenu muzičku harmoniju boreći se tako za kulturu, lepotu i kolektivno dostojanstvo.

 

Beogradskoj publici biće zanimljivo da na jednom mestu čuju tardicionalne kineske kompozicije “Cvet jasmina”, “Pastirova pesma”, “Zaljubljeni leptiri”, “Devojka bele kose” koje su ovekovečili kompozitori poput: Ding Shande, Zhou Guangren, He Zhanhao, Chen Gang, Jiang Jing uz nasoj publici poznatu muziku Šopena, Paganinija, Glinke, Baha, Eugena Bozea i drugih.

 

 

Inicijalizacija u toku...