icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

slavljenički koncert

Ako je vaše ime Divna, imamo dobre vesti za vas!

Podeli:

  • 38
Divna Ljubojević i njen hor Melodi održaće slavljenički koncert 21. aprila u beogradskom Sava centru, za koji se već danima traži ulaznica više. Jedna od tih ulaznica može postati vaša, samo pod jednim uslovom - ako je vaše ime Divna!
foto: Promo
foto: Promo
U slavljeničkom duhu koncerta u Sava centru - koji nosi naziv "Beograd u susret Vaskrsu", a njime se obeležava i 25 godina rada hora Melodi - Divna i promoterska kuća Long Play odlučili su da poklone određen broj ulaznica!

Ako ste sretnica koja nosi prelepo, staro ime Divna, po jednu svoju ulaznicu možete doći u utorak 19. aprila između 12.00 i 14.00 u sedište Long Play-a, Majke Jevrosime 42/19. Potrebno je samo sa sobom poneti osmeh i ličnu kartu.

A prilikom preuzimanja ulaznice možda Vas čeka još neko prijatno iznenađenje...

Pevačica anđeoskog glasa Divna Ljubojević proslaviće 25 godina rada sa svojim vokalnim ansamblom "Melodi" koncertima 21. aprila (20:00) u Sava centru u Beogradu i 23. aprila u Novosadskoj sinagogi (20:00).

Koncert u Beogradu će biti održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Radni naziv koncerta je 'Beograd u susret Vaskrsu'. Od ove godine to postaje tradicija! Na repertoaru će 21. aprila biti vizantijska, srpska, ruska, grčka, bugarska duhovna muzika. Na pozornici će sa mnom, kao i uvek, biti 'Melodi', a u nekom trenutku i dragi gosti. Gosti su sa nama uvek o jubilejima i velikim koncertima", najavljuje Divna.


Publiku u Sava centru 21. aprila, kaže Divna, očekuje "divan, vizuelno obogaćen i muzičkim 'iskocima' osvežen koncert!"

Radujem se veoma i koncertu u Sinagogi! Puno puta sam, još od studentskih dana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa maestrom Jagustom, pevala u ovom nadahnjujućem, vibrantnom prostoru. Koncert će, kako i dolikuje, biti istog repertoara kao u Sava centru, no, verovatno zahvaljujući prirodi prostora, drugačijeg izvođačkog naboja!", poručuje Divna.

Koncerti u Beogradu i Novom Sadu biće i promocija CD-a “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“, koji je PGP RTS objavio u martu. CD predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepših dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. “Antologija” je njeno prvo izdanje za PGP RTS.

S grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi" („МЕЛÓДИ“). Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika“, kaže ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović.

Inicijalizacija u toku...