icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uskoro

Petar Božović kao reditelj: Predstava "Vito- zaustavite zemlju, hoću da izađem" od 12. oktobra

Podeli:

Zbog velikog interesovanja, autorski projekat Petra Božovića će biti prikazan na pozorištnim daskama

Petar božović
Petar božovićfoto: Vladimir Šporčić

Zbog velikog interesovanja predstava “Vito- zaustavite zemlju, hoću da izađem” koja je autorski projekat Hadži Petra Božovića, pored zakazane premijere u "Modernoj garaži" za 12. oktobar, objavila je i dodatne datume igranja: 13. i 20. oktobar.

 

Ova predstava, za temu ima život i stvaralaštvo pesnika Vitomira- Vita Nikolića.

Komad Željka Mijanovića „Vito- zaustavite zemlju, hoću da izađem“ ima dva lica : pesnika Vitomira Nikolića – Vita (kojeg igra naš istaknuti glumac Nenad Ljubišić) i načelnik UDB-e Vuk Dragović (glumac i reditelj Hadži Petar Božović).

 

Tema drame je skoro arhetipska: odnos pesnika i društva, sa osobenostima koje biografija ovog pesnika, ne bez razloga nazvanim najvećim Jesenjinom našeg jezika, nosi. Posebnost ove drame pojačava činjenica da se u dijalozima ova dva lika, u zavisnosti od teme, replike često ustupaju mesto pesmama Vite Nikolića u originalu, ali autorskom, glumačkom intervencijom, tom poezijom se koristi ne samo pesnik, nego i islednik, načelnik Dragović u trenucima i kada napada, ali i kao instrument za nalaženju leka protiv gorčine zbog izneverenih sopstvenih ideala.

 

Autorski tim predstave:

Željko Mijanović- autor teksta

Hadži Petar Božović – glumac i reditelj

Nebojša Ljubišić - glumac

Igor Dunjić – kompozitor i muzičar

 

Na sceni “Moderna garaža”, u ulici Majke Jevrosime 30-34, predstava je najavljena za 21h!

 

Ulaznice se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventim mreže po ceni od

1.000 dinara kao i na ulazu u “Modernu garažu”.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...