icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

27. novembra u Akademiji 28

Zbog velikog interesovanja predstava Petra Božovića pred beogradskom publikom u NOVOM TERMINU

Podeli:

Zbog velikog interesovanja za predstavu “Vito - zaustavite zemlju, hoću da izađem” koja je autorski projekat Hadži Petra Božovića, objavljen je još jedan datum igranja: utorak 27. novembar na Sceni Akademije 28.

foto: promo
foto: promo

Ova predstava, za temu ima život i stvaralaštvo pesnika Vitomira- Vita Nikolića.

Komad Željka Mijanovića „Vito- zaustavite zemlju, hoću da izađem“ ima dva lica : pesnika Vitomira Nikolića – Vita (kojeg igra naš istaknuti glumac Nenad Ljubišić) i načelnik UDB-e Vuk Dragović (glumac i reditelj Hadži Petar Božović).

 

Tema drame je skoro arhetipska: odnos pesnika i društva, sa osobenostima koje biografija ovog pesnika, ne bez razloga nazvanim najvećim Jesenjinom našeg jezika, nosi. Posebnost ove drame pojačava činjenica da se u dijalozima ova dva lika, u zavisnosti od teme, replike često ustupaju mesto pesmama Vite Nikolića u originalu, ali autorskom, glumačkom intervencijom, tom poezijom se koristi ne samo pesnik, nego i islednik, načelnik Dragović u trenucima i kada napada, ali i kao instrument za nalaženju leka protiv gorčine zbog izneverenih sopstvenih ideala.

 

 

Autorski tim predstave:

Željko Mijanović- autor teksta

Hadži Petar Božović – glumac i reditelj

Nebojša Ljubišić - glumac

Igor Dunjić – kompozitor i muzičar

 

Na Sceni Akademija 28, predstava je najavljena za 20h, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Scene, ulica Nemanjina 28.

 

 

Inicijalizacija u toku...