icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Teatar

Jubilarno 50. izvođenje predstave Ženski orkestar

Podeli:

Predstava Ženski orkestar, po tekstu Žana Anuja i u režiji Juga Radivojevića, biće izvedena 50. put. Premijera je zakazana za 7. februar u Narodnom pozorištu.
Foto: Promo
Foto: Promo
U pitanju je poznati komad tog francuskog dramskog pisca koji su reditelj Radivojević i dramaturg Ivana Dimić, u saradnji s kompozitorom Vladimirom Pejkovićem, adaptirali menjajući žanr iz komedije u dramu,  želeći na taj način da potcrtaju ozbiljnost i dramatičnost teme umetnika na tržištu.

U predstavi igraju: Bojana Stefanović (Patricija), Daniela Kuzmanović Pavlović (Pamela), Nela Mihajlović (G-đa Ortanz), Kalina Kovačević (Suzana Delisija), Zlatija Ivanović (Ermelina), Iva Stefanović (Leona), Vuk Kostić (Pijanist ) i Branislav Tomašević (G. Lebonz).

Predstava je  premijerno izvedena 3. novembra 2012. godine na Sceni „Raša Plaović“. Na matičnoj sceni i gostovanjima, „Ženski orkestar“ je do sada videlo oko 8000 gledalaca. Leonu je jedno vreme tumačila Jelena Helc Vesković koju je, u međuvremenu, zamenila Sena Đorović, a potom je ulogu preuzela Iva Stefanović. Ona je izvesno vreme, u ulozi Patricije. Scenografiju je uradio Boris Maksimović, kostime Marina Vukasović Medenica, a koreografiju Tamara Antonijević

 

Inicijalizacija u toku...