icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

SVET JE POLUDEO ZA OVIM RECEPTOM

POMFRIT KOJI MOŽETE DA JEDETE BEZ GRIŽE SAVESTI: Ne goji, a ovo je njegova TAJNA!

Podeli:

Pomfrit svi obožavaju, uprkos tome što je najveći neprijatelj ukoliko želite da se rešite viška kilograma. Međutim, ovaj recept pomoći će vam da uživate u savršenom ukusu bez griže savesti.

foto: Instagram
foto: Instagram

Reč je o pomfrit od tikvica koji je postao pravi hit u svetu.

 

Pravi se brzo i lako, a oni koji su ga probali tvrde da zadovoljava ukus i najvećih ljubitelja tradicionalnog pomfrita, a uz to ne dodaje kilograme.

 

Sastojci:

 

30 g brašna
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašičica soli
pola kašičice origana
malo mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g parmezana
100 g prezli
500 g tikvica

 

Priprema:

 

Pleh prekrijte papirom za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Isecite tikvice na tanke prutiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle. Prutiće uvaljajte u brašno, zatim u belanca pa u mešavinu sira i prezli. Položite tikvice na pleh i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i okrenite ih jednom u toku pečenja.

 

 

Inicijalizacija u toku...