icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sve otkriva

SMEĐE, PLAVE, ZELENE? Evo šta boja očiju govori o našem karakteru

Podeli:

Da li boja očiju govori nešto o osobi? Za mnoge ljude oči predstavljaju večitu inspiraciju, pa tako i za one koji smatraju da karakter osobe može da se utrvdi na osnovu izgleda glave i lica.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Oblast koja se bavi time zove se fiziognomika kojom su se među prvima bavili Kinezi. Analizirajući čovekovo lice, predviđali su njegovu sudbinu.

 

Među poznatim ličnostima, fiziognomikom su se bavili i Hipokrat, Aristotel ali i Bel, Gal i drugi. Samo jedan od naučnika sa naših prostora koji se bavio fiziognomikom bio je Jovan Cvijić. Suzana Apostolov pozabavila se ovom temom u knjizi "Misterija lica - fiziognomika" u izdanju ID Esotheria.

Izdvajamo deo iz knjige posvećen samo enigmi ljudskog oka i tome šta boja oka govori o vašem karakteru:

 

1. "Tamnosmeđe oči odaju čoveka kod koga je razvijena strastvenost, živahnost i elastičnost duha i vatrenost, ali često poseduju žestoku naprasitu i grubu prirodu. Tamnosmeđe oči su superiornije od svetlosmeđih jer označavaju lojalnost prema porodici, iskrenije su i požrtvovanije."

 

2. "Sive oči svojstvene su ljudima koji znaju da date prilike i situacije oštro i tačno prosude. Kod njih preovlađuje razum nad osećanjima, osećanja su slabo razvijena i ispoljavaju se samo u određenim momentima. Ovo su ljudi koji znaju da vladaju svojim emocijama i poseduju razvijenu autodisciplinu."

 

3. "Crne oči, osobe koje ih poseduju su vrlo uviđavne, odlučne i imaju visok stepen inteligencije. Oni koji među nama imaju tamnosmeđe oči, neka se ne zavaravaju nisu crne i danju ako su noću."

 

4. "Zelene oči ukazuju na osobu koja može biti dobar matematičar i koja ume biti prilagodljiva. Kod tih osoba je razvijeno šesto čulo i imaju sklonosti ka misterioznim naukama."

 

5. "Plave oči govore da njihovi sopstvenici mogu biti i dobri i zli, vatreni i hladni, tajnoviti i plitki. Plave oči treba videti i onda odrediti kakve su, jer najveće suprotnosti se baš kod njih javljaju."

 

 

Inicijalizacija u toku...