icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Za ovo vam ne treba dugogodišnje iskustvo

Vikend gastro avantura: Salata od grilovanih tikvica sa prelivom od oraha

Podeli:

Ispratite recept i osvežite nepce izuzetno ukusnom salatom, koja će vam i te kako prijati tokom toplijih danas.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Za salatu:

 

2 tikvice


2 paprike


200 g hleba po želji


150 g čeri paradajza


100 g rukole

 

Za preliv:

 

kašičica senfa


3 kašičice belog balzamiko sirćeta


4 kašike biljnog likera (opciono)


4 kašike orahovog ulja


1 glavica crvenog luka


100 g oraha

 

Priprema:

 

Oprane i očišćene tikvice iseckajte na ploške, papriku i paradajz na komade, a hleb na kockice, piše Lepa i srećna. Iseckajte luk, pa sve sastojke za preliv dobro izmešajte.

 

Letnja obrok salata u kojoj ćete uživati: Duh mediterana na vašoj trpezi

 

Sipajte ulje u tiganj za grilovanje i propržite papriku, tikvice i hleb. Iseckajte rukolu, pomešajte sa ostalim sastojcima i poslužite s pripremljenim prelivom.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...