icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Budite kreativni

Jedinstveni potaž: Šargarepa i đumbir osvežiće vas za tili čas

Podeli:

Ispratite recept i pripremite potaž koji će oduševiti i vas i vaše voljene. Po želji, dodajte začine, kao i peršun.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g oljuštene šargarepe


50 g fino narendang đumbira


2 supene kašike maslinovog ulja


pola šolje peršuna


soli i bibera po ukusu

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 220 stepeni a potom šargarepe rasporedite po pek papiru i premažite maslinovim uljem. Pecite ih 20 minuta dok ne postanu meke i karmelizovane. Kada se prohlade, ubacite ih u blender sa 4 šolje vode. Izblendirajte ih a potom prebacite u posudu za kuvanje.

 

Vegetarijanski kulinarski trikovi za idealnu posnu kuhinju: Ukusni potaž od spanaća (VIDEO)

 

Nakon što smesa proključa pustite da se krčka. Dodajte đumbir i začinite solju i biberom. Nakon što polsužite u tanjirima, ukrasite peršunom.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...