icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Zanimljivo

Super predlog za nedeljni ručak iz snova: Zapečena piletina sa spanaćem

Podeli:

  • 2

Po ukusu, uz porciju dodajte malo pavlake ili kiselog mleka, za bolji užitak...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

600 grama pilećih grudi (filea)


1 kilogram spanaća


2 kašike mešavine začina


1 glavica luka


1 kašika mlevene crvene paprike


ulje


so


mleveni crni biber

Priprema:

Pileće grudi isecite na kocke (ili na šnicle), posolite, začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem, preporučuje Stil. U tiganj nalijte 100 mililitara vode. Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj na šporetu. Još jednom začinite mešavinom začina. Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode. Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.

 

Čak i ako niste ljubitelj, ovo ćete u slast pojesti: Đuveč od spanaća

 

Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu. Potom preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodajte u posudu. Poklopite poklopcem i stavite u rernu. Pecite 60 minuta na 220 stepeni. Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...