icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MIRIS DETINJSTVA

Slatkiš iz bakine kuhinje: Napravite rolat sa džemom (RECEPT)

Podeli:

  • 2

Savršeni starinski kolač koji se veoma jednostavno pravi

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Miris mekanog patišpanja koji se nedeljom peče u rerni, domaći pekmez naših baka, to je savršen izbor za pravljenje ovog starinskog kolača, rolata koji je pravi domaćinski kolač, jednostavan,lagan i lep. Predlažemo da ga vrlo jednostavno napravite.

 

Za pripremu je potrebno:

6 jaja
6 kašika šećera

6 kašika brašna mekog brašna tip 400
3 kašike mlevenih oraha
1/2 kesice praška za pecivo

 

Za filovanje: 300 g džema, 150 g mlevenih oraha
Za posipanje: šećer u prahu


Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti čvrsto belanca i šećer pa dodati žumanca. Mikserom nastaviti mešanje narednih 5 minuta pa kada se sve sjedini dodati ostale sastojke i varjačom ih dobro promešati.

 

Ukus koji se pamti: Napravite čuvenu tortu Srneća leđa po originalnom receptu

 

Na pleh prekriven papirom za pečenje sipati smesu, pa je kašikom rasporediti po celoj površini pleha. Peći 20-25 minuta na 200 stepeni. Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, prevrnuti na vlažnu krpu, odlepiti papir za pečenje i urolati zajedno sa krpom.

 

Ostaviti ga da se prohladi 15 minuta, pa odrolati i premazati filom od sjedinjenih mlevenih oraha i pekmeza. Zatim ga ponovo urolati i staviti u frižider da očvrsne. Pre sečenja ukrasiti šećerom u prahu.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...