icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obavezno je probajte

Kisela tajna zdravlja u zimskim mesecima: Ovo je najbolji recept za peglanu papriku

Podeli:

  • 3

Idealan recept za sve one koji za zimnicu mogu da odvoje vrlo malo vremena... Ova paprika se lako sprema i može da stoji celu zimu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 10 kg očišćene paprike
  • 400 g šećera
  • 250 g soli
  • 100 g esencije
  • 1 vinobran
  • 1 g konzervansa

 

Priprema:

 

Pomešajte so, šećer, vinobran, konzervans i esenciju, piše Lepa&srećna.

 

Zalogaji puni vitamina: Pohovane paprike sa sirom

 

foto: Profimedia

Paprike operite, obrišite i očistite od semenki. Pripremljenu papriku naređajte u dublji sud i pritisnite težim predmetom (kamenom) i ostavite do narednog dana da stoji. Sutradan izvadite paprike (tečnost sačuvajte) i unutrašnjost svake paprike premažite mešavinom očišćenog i iseckanog belog luka i celera. Paprike ređajte jednu preko druge u teglu, a preko svakog reda posipajte nekoliko zrna bibera i mešavinu belog luka sa celerom ili renom.

 

Snažno pritisnite paprike i punite tegle(ostavite do vrha jedan prst). Naređane paprike prelijte njihovim sokom tj. sokom koji su pustile preko noći. Napunjene tegle ostavite 24 h otvorene da stoje (dodajte još soka) a zatim hermetički zatvorite. Tegle sa paprikama ostavite da odstoje na hladnom mestu najmanje tri nedelje pre služenja.

 

Vreme pripreme: 60 minuta + 24 h da odstoje

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...