icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

VEĆ GA OBOŽAVATE

Ovaj recept prenosi se s kolena na koleno: Bakina tajna za najbolji pekmez od jabuka (RECEPT)

Podeli:

  • 8

Jabuka ima različitih domaćih sorti, izaberite onu koju najviše volite i dobićete izuzetno ukusan slatki namaz

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Želite da napravite ukusan domaći pekmez?

 

Starinsko jelo koje nikada ne izlazi iz mode: Vojvođanske knedle po recepetu pravih domaćica (RECEPT)

 

Trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept, na način kako su naše bake pripremale, dobićete veoma ukusan pekmez bez konzervansa. Jabuka ima različitih domaćih sorti, izaberite onu koju najviše volite i dobićete izuzetno ukusan slatki namaz.

 

foto: Profimedia

 

Potrebno je:

750 g narendane jabuke
250 g narendane šargarepe
100 ml vode
1 burbon vanilin šećer
cimet (po izboru)
sok pola do jednog limuna

 

Jabuke same po sebi sadrže dovoljno šećera, zato u pekmez nije potrebno dodavati dodatni šećer i takav pekmez je puno zdraviji. Ako ipak preferirate varijantu sa šećerom, gore navedenim sastojcima možete dodati 500 g šećera.

 

Super moćna Bijonse dijeta: Jedan kilogram dnevno uz jednostavne sastojke (RECEPT)

 

Priprema: Jabuke je potrebno oljuštiti, izrendati i usitniti štapnim mikserom.
Promešajte ih s ostalim sastojcima i stavite ih u posudu. Pustite da mešavina provri i kuvajte na laganoj vatri povremeno mešajući, otprilike 40 minuta.
Tokom kuvanja bi se na površini mogla stvoriti pena i potrebno je odstraniti.

 

Čuvanje pekmeza

 

Još vrući pekmez ulijte u staklene posude koje je prethodno potrebno oprati i sterilizovati u rerni na 100-110 stepeni. Zaklopite i preokrenite teglice na par minuta kako bi se napravio vakum. Pekmez se treba postepeno ohladiti i čuvati na suvom i hladnom mestu.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...