icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

slasni i mekani

Po bakinom receptu: Ukusni salčići za domaćim džemom kojima niko ne može da odoli

Podeli:

  • 50

Obožavate mekana peciva slatkog ukusa obogaćena džemom od šljiva, kajsija ili šipka? Ovo je pravo jelo za vas.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

 

Sastojci:

  • 250 gr mlevenog sala
  • 310-350 gr brašna
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašičica masti
  • 1 jaje
  • soli
  • džem
  • prah šećer
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

 

U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo izmesiti rukom i ostaviti na toplom da malo odmekne. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.

 

Džejmi Oliver otkrio trik za kojim su sve domaćice čeznule: Kako napraviti hleb za samo pet minuta (RECEPT, VIDEO)

Testo razvući sm. debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati ( kao što je prikazano u Videu). Zatim to ponoviti još dva puta tako. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.

 

Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji ( ja sam sekla pravougaonike) stavljati džem presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo da džem ne iscuri.

 

Peći na 200 stepeni oko 15 min. Uživati kako samo rastu i listaju se...

Kad su pečeni malo se prohlade, pa se uvaljaju u prah šećer zamirisan vanilicom.

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...