icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte i uživajte

Omiljena zimska poslastica na starinski način: Kesten pire gotov u par koraka (RECEPT)

Podeli:

  • 22

Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

 

Sastojci: 1 kg kestena, 500 ml punomasnog mleka, 2 vanilin šećera, 20 g belog šećera, 25 ml ruma

 

Pica na kojoj će vam i Italijani pozavideti: Savršena priprema u celih 15 minuta (FOTO)

 

Uputstvo: Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ihpoklopljene u loncu da što duže ostanu topli.

 

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže.

 

Ukoliko je salata vaša zdrava opcija za ručak izbegavajte ove dodatke koji idu uz povrće (FOTO)

 

Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.

 

Ukrasite šlagom.

 

Prijatno!

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...