icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

EKSPLOZIJA UKUSA

Idealno rešenje za porodični ručak: Napravite pastirsku pitu (RECEPT)

Podeli:

  • 3

Kad je ispečete, vaši ukućani će biti presrećni i uvereni smo da će sa tanjira nestati u trenu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Ako za vikend želite da priuštite preukusan obrok pun ukusa i aroma mesa i povrća, onda je idealno rešenje za vas poznati britanski specijalitet – pastirska pita.

 

Pire krompir, meso i povrće zapečeni u rerni daju eksploziju ukusa, a za pripremu ove verzije pastirske pite koju vam donosimo biće vam potrebno oko sat vremena pripreme.

 

Evo šta će vam sve trebati i kako se priprema, a kad je ispečete, vaši ukućani će biti presrećni i uvereni smo da će sa tanjira nestati u trenu.


Eksplozija ukusa za kvalitetan vikend ručak: Pastirska pita na vašem tanjiru (RECEPT)

 

Sastojci za mesni deo:

 

1 kašika maslinovog ulja, 500g mlevene junetine ili govedine, veliki luk naseckan na sitne komade, jedan čen belog luk takođe sitno neseckan, pola kašičice mlevene, slatke crvene paprike, 50 g krem supe iz kesice (od praziluka, pečurki – po ukusu), 200 ml junećeg/goveđeg bujona, 500g smrznute mešavine povrća po želji, so i biber po želji

 

Sastojci za pire krompir:

 

šest većih krompira – oljuštite ih i narežite na kocke, 4 kašike maslaca, oko 150 ml mleka, 25 gr izrendanog parmezana, so i biber, kašika svežeg iseckanog peršuna

 

Priprema:

 

Za početak naseckane krompire stavite da se skuvaju, a za to vreme pripremajte mešavinu od mesa i povrća.

 

foto: Shutterstock

U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte mleveno meso te ga pustite da se krčka oko pet minuta, sve vreme ga mešajte i dodatno usitnjavajte varjačom. Zatim dodajte crni i beli luk i pustite da se sve zajedno krčka još otprilike tri minuta. U tiganj zatim dodajte mlevenu papriku, mešavinu za krem supu i bujon pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte smrznutu mešavinu povrća i ostavite da se kuva nekoliko minuta.Zatim tiganj pomerite sa vatre i zagrejte rernu na 180 stepene C.

 

Originalni recept iz Tirola: Magična mešavina krompira i barenog mesa iz supe

 

Zatim se bacite na pripremu pire krompira. Ocedite skuvane krompire i dodajte u veći lonac ili posudu. Dodajte omekšani maslac i usitnite krompire štapnim mikserom ili ručno, a zatim dodajte parmezan, mleko, so i biber i još malo mešajte. Prebacite pripremljeno meso i povrće u posudu za pečenje, na vrh dodajte pire krompir i rasporedite ga ravnomerno pomoću kašike. Zatim viljuškom prođite po krompiru i dodajte naseckani peršun. Sve zajedno stavite u zagrejanu rernu na oko 40 minuta, dok vrh pite ne poprimi zlatno-smeđu boju. Pre posluživanja dodajte još malo naseckanog peršuna i bibera i uživajte!

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.