icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

SLASNO!

Čokoladni desert od najjeftinijh sastojaka: Kolač sa brzom pripremom na više načina (RECEPT)

Podeli:

  • 18

Brzi kolač od griza i svega po malo. 

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Kada u kući vam od pravljenja kolača ostane svega po malo, šaka onog, ili ovog, jedno jaje....smućkajte sve u jedan baš sočan kolač. Umesto jabuka mogu kruške, umesto oraha lečnici i bademi, suvo grožđe može da bude zanimljiv dodatak.

 

Sastojci za pleh 30 x 20 ili približnih dimenzija: 250g griza, 150g mlevenih oraha, 250g kristal šećera, 100ml ulja, 100ml mleka, 2 jaja, 2 jabuke, 1 prašak za pecivo

 

Uputstvo: Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ulje i mleko i opet umutiti, nije potrebno miksirati, dovoljna je i samo žica za mućenje. Zatim dodati griz, orahe, prašak za pecivo i narendane jabuke. Sve izmešati i ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje na 200 stepeni. U pleh staviti papir za pečenje pa izliti masu.

 

Prodrmati pleh i staviti da se peče, smanjiti na 180 stepeni i peći oko 30 minuta. Pečen kolač ohladiti pa preliti glazurom od 100 g čokolade i 2 kašike ulja koju otopimo na pari ili u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi zagrevajući po 15 sekundi sve dok se potpuno ne otopi.

 

Preliti griz kolač i poravnati. Poslužiti čim se ohladi, a može i mlako ako vam se jede baš baš nešto slatko, odličan je i tako!

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...