icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

neodoljivo i praktično

Nikako ne bacajte stari hleb: Ovaj trik se koristi vekovima, a rezultat je ukusni puding koji je osvojio ceo svet

Podeli:

  • 1

Otkrivamo vam recept za puding od hleba koji je u 13. veku u Engleskoj bio poznat i kao puding siromašnog čoveka pošto je bio popularno jelo u nižim klasama. Danas je popularan širom sveta, upravo zbog specifičnog ukusa i izdašnosti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • manja vekna bajatog hleba isečena na kockice (oko 6-7 šolja)
  • 4 šolje mleka
  • 3 jaja
  • 2 šolje šečera
  • 2 kašike estrakta vanile
  • 1 šolja suvog grožđa (potopljenog sat vremena u 1/4 šolje viskija/ruma)
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 3 kašike otopljenog putera

 

 


Priprema

 

Uključite i zagrejte rernu na 200°C.

 

Sipajte mleko u veću posudu za mešanje i dodajte isečeni hleb. Pritisnuti hleb rukama, kako bi pokupio mleko. U odvojenoj činiji, umutiti jaja, dodavati šećer, vanilu i cimet. Sipati preko hleba, dodati suvo grožđe i pažljivo promešati.

 

Sipati istopljeni puter u pleh i premazati dno i strane posude. Sipati smesu u pleh i peći oko 35-45 minuta. Puding je gotov kada vrhovi dobiju braon boju, a stranice počnu da se odvajaju od ivice pleha.

 

Može se napraviti i u pojedinačnim vatrostalnim posudama.

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...