icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Recepti koje obožavamo

Sočno, ukusno i nezaboravno: Ćufte na potpuno drugačiji način

Podeli:

Savršena ideja za lagani nedeljni ručak! 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prepustite se bogatom mediteranskom ukusu uz recept za zapečene ćufte sa mocarelom i paradajzom, piše Lepa&Srećna. 

 

Sastojci:

 

600 g mlevenog mesa

jaje

kifla ili deblje parče hleba od juče

1,25 dl mleka

½ vezice bosiljka

2 glavice crnog luka

4 čena belog luka

so, biber, kašika origana

2 kašike maslinovog ulja

1,5 dl slatkog crnog vina

600 g paradajza u komadima iz konzerve

125 g mocarele

 

 

Priprema:

 

Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje. Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju. Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino. Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi. Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni. Poslužite s krompir-pireom.

 

Vreme pripreme: 50 minuta

 

Recepte piše: Marija Jakob

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...