icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Lako se sprema

Samo za gurmane i njihove prijatelje: Musaka od povrća sa slaninom

Podeli:

Ukusno gurmansko jelo brzo će postati zvezda vaše trpeze, ukoliko ispratite recept koji pred vama i pozovete drage prijatelje u goste...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Pola kilograma krompira

 

4 šargarepe

 

Pola kocke za supu

 

3 jaja

 

2 dcl pavlake za kuvanje

 

100 g rendanog trapista

 

100 g slanine

 

So

 

Biber

 

Malo putera ili ulja za podmazivanje

 

Priprema:

 

Isecite krompir i šargarepu na kolutove. Kuvajte ih 15 minuta u vodi u kojoj ste stavili pola kockice supe, piše Stvar ukusa. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite jaja, pavlaku, trapist, malo soli i bibera. U pleh ređajte pola kuvanog povrća, malo posolite, pa prelijte sa pola umućenog sosa od jaja, pavlake i trapista. Ponovite i prelite sosom i odozgo stavite komadiće slanine. Pecite oko 40 minuta.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...