icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEŠTO DRUGAČIJE

Osvaja na prvi zalogaj: Ukoliko volite kafu ovaj desert postaće vaša omiljena poslastica (RECEPT)

Podeli:

Za iskrene ljubitelje popularnog napitka prava preporuka su ove kapućino šnite, ukusni desert koji osvaja na prvi zalogaj.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 Možda ne spada u poslastice koje se prave „levom rukom“, ali krajnji rezultat isplaćuje svaki trenutak proveden u spremanju ovog slatkiša.

 

 

Sastojci:

Patišpanj: 6 jaja, 6 kašika šećera, 3,5 kašike oštrog brašna, 1,5 kesica praška za pecivo, 2 kašike kakaoa, 60 grama mlevenih badema, 50 mililitara ruma

 

Kapućino fil: 700 mililitara mleka, 2 kesice praška za puding od vanile, 2 kašike gustina, 3 kašike šećera, 100 grama bele čokolade, 2,5 kašike instant kapućina, 50 mililitara mleka, 150 grama putera

 

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj. U veći sud polupamo jaja, dodamo šećer i mutimo mikserom dok sešećer ne rastopi. Dodamo brašno, prašak za pecivo, kakao, mlevene bademe i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine. Testo preručimo u tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Pripremamo kapućino krem. U šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara mleka. U preostalo mleko u menzuri dodamo gustin, prašak za puding, šećer i promešamo žicom za mućenje.Neprekidno mešajući žicom u provrelo mleko dodamo smesu iz menzure. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta.

 

U šerpu na šporetu sipamo 50 mililitara mleka da se zagreje. Dodamo belu čokoladu i instant kapućino i mešamo. Kada se čokolada rastopi, sklonimo šerpu sa šporeta. U šerpu sa ohlađenim kremom dodamo ohlađenu smesu od kapućina. Mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini. U sud za mućenje stavimo puter i mutimo mikserom dok ne postane penast. Dodamo sadržinu iz šerpe i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Patišpanj izvadimo iz tepsije, odstranimo papir i isečemo na 3 jednake lente.

 

Prvu lentu stavimo na tacnu, poprskamo rumom i premažemo filom. Na fil stavimo drugu lentu, poprskamo rumom i premažemo filom. Stavimo treću lentu, poprskamo rumom i ceo kolač premažemo filom.

 

Isečemo kolač na parčiće i poslužimo.

 

Prijatno!

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.