icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ČOKOLADA, ALI ZAMALO

Savršeni kolač za vegane i za sve one koji vole zdrave sastojke (RECEPT)

Podeli:

U pitanju su nepečeni kolači koji su vrlo delikatnog ukusa, ali i veoma zdravi.

foto: Profimedia

Za kolač koji ćete obožavati potrebno vam je: 

 

 


Vlažni sastojci:

130 gr urmi

1 kašika ekstrakta vanile



Suvi sastojci:
65 gr bademovog brašna

30 gr sirovog kakao-praha

30 gr mlevenih lešnika

prstohvat soli



Za čokoladnu glazuru:
80 gr meda ili javorovog sirupa

20 gr sirovog kakao-praha

2 kašike putera od badema



Priprema:
-Sve suve sastojke pomešajte u blenderu, dodajte urme i vanilu.

-Lepljivo testo utisnite u manji kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

-Pomešajte sve sastojke za glazuru i otopite ih na laganoj vatri, a zatim prelijte preko brauni testa.

-Kalup stavite u frižider na nekoliko sati ili u zamrzivač na pola sata.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...