icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

TAJLANDSKA KUHINJA

Ljubitelji piletine će poludeti za ovim jelom: Napravite belo meso u slatko-ljutom sosu (RECEPT)

Podeli:

Vreme je da ljubitelji belog mesa isprobaju nešto potpuno novo.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Ovo pikantno slatkasto-ljuto jelo istočnjačkog porekla sjajna je prilika da ljubitelji piletine isprobaju nešto novo.

 

Naime, kokos i piletina u tajlandskoj su kuhinji sasvim normalna kombinacija!

 

Sastojci: 4 pileća bataka, 8 pilećih jetrica, 500 ml kokosovog mleka, glavica luka, 2 čena belog luka, 2 čili papričice, 500 ml pileće supe, 2 kašike kokosovog brašna, pola limuna, prstohvat šećera, 400 g pirinča, ulje, so, biber.

Priprema: Na ulju ispržiti pileće batake uz dodatak sitno seckanog luka, belog luka i usitnjenih čili papričica. Začiniti solju, prstohvatom šećera, rendanom koricom i sokom od polovine limuna.


Meso koje pliva u dva sočna sosa: Napravite starisnko srpsko jelo iz Istočne Srbije (RECEPT)

 

Dodati pirinač, preliti kokosovim mlekom i supom (kokosovo brašno prokuvati u mleku i ostaviti da odstoji 30 minuta, pa procediti kroz fino sito). Kuvati na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.

 

U posebnom tiganju, sa svih strana lepo ispržiti pileće jetrice, koje ste prethodno oprali i isekli na jednake delove. Servirati batake, pirinač, a preko pirinča pileće jetrice. 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...