icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

LAKO SE PRAVI

Jednostavna torta bez brašna: Poslastica od kokosa i čokolade idealna za sve proslave (RECEPT)

Podeli:

Torta bez brašna sa kokosom i čokoladom! Pogodna za slave, rođendane, praznike...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci:

 

250 g kokosovog brašna

250 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

200 g smeđeg šećera

6 jaja

½ kašičice sode bikarbone

30 g kakao praha

200 g čokolade

7,5 dl slatke pavlake

 

Priprema:

Prvo čokoladu izrendajte sitno tako da bude kao kokosovo brašno i pomešajte je sa kokosom. Potom penasto umutiti margarin uz dodatak šećera, pa u tu smesu dodavati jedno po jedno jaje. Onda dodajte kakao i sodu bikarbonu. Na kraju u smesu sa margarinom dodati mešavinu čokolade i kokosa i mešati dok se smesa ne ujednači

 

Uspeva čak i početnicima: Jednostavna torta od badema i čokolade probudiće sva vaša čula

 

Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite je na 180⁰C oko 40 minuta. Koru nakon pečenja dobro ohladiti, a za to vreme napravite glazuru tako što ćete na laganoj vatri otopiti čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom dok ne dobijete glatku smesu. Glazuru prelijte preko kore i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne i ohladi.

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...