icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševiće vas

Zbog jednog sastojka ovaj kolač svi obožavaju: Napravite sočnu poslasticu sa jabukama (RECEPT)

Podeli:

Cimet, aromatični prah, začin je bez kojeg ne mogu da se zamisle mnoge ukusne poslastice. Uz njega, ovaj kolač čine posebnim i specijalni dodaci sušenog i kuvanog voća... i još jedan, tajni sastojak

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci (za 10 parčića):

 

Za testo:

250 g brašna

125 g putera

1 dl piva

 

Za fil:

5 velikih jabuka

kašika soka od limuna

30 g putera

2 kašike šećera u prahu

šaka osušenih brusnica

2 kašike marmelade od kajsija

2 kašike kajsijevače

kašičica cimeta

 

Priprema:Promešajte brašno i hladan puter nasečen na kockice. Sipajte pivo i zamesite glatko testo. Razvaljajte ga na debljinu od oko pola centrimetra, premestite na papir za pečenje i obložite okrugli pleh za kolače. Uklonite višak testa i oblikujte ivicu, pa pleh stavite u frižider na dvadesetak minuta, piše Lepa & Srećna.


Biser proleća: Jelo broj 1 sa kuvanim sezonskim povrćem

 

Operite jabuke i nasecite na tanke kriške. Pokapajte ih sokom od limuna, a zatim poređajte preko testa jednu preko druge. Pospite šećerom, cimetom i komadićima putera.

 

Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 10 minuta. Zatim ga pospite sušenim brusnicama i pecite još desetak minuta. U šerpici zagrejte marmeladu i rakiju od kajsije i time premažite još vruć kolač.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...