icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

BRZI I UKUSNI

Savršen doručak za najlepši praznik: Napravite uskršnje perece (RECEPT)

Podeli:

Odlična ideja da iskoristite ofarbana jaja

foto: bakina kuhinja/youtube
foto: bakina kuhinja/youtube

 

Sutra je Uskrs i našu trpezu treba što lepše ukrasiti. Evo jednog predloga kako to na najlakši način možete učiniti sa već ofarbanim jajima.

 

Sastojci:

 

300 gr brašna, malo kvasca ili praška za pecivo, malo mleka ili kisele vode, so, 1 jaje, 1 belance, malo šećera, 1 kašika ulja

 

Ona mora da se nađe na vašoj trpezi za praznike: Napavite staru uskršnju pogaču (RECEPT)

 

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti da odmori 15 minuta. Izdvojiti nekoliko loptica pa svaku lopticu razviti u tanak valjak i oblikovati perece po izboru. Pustiti da odmore malo pa ih makazicama malo poseći (uštinuti).

 

Premazati uljem i belancetom. Peći na 220 stepeni C 15 minuta. U svaki otvor staviti po jedno farbano jaje.

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...