icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OČARAVAJUĆA JE

Osvežavajuća poslastica sa korom od limuna: Napravite Pavlovu tortu (RECEPT)

Podeli:

Savršen recept za malo drugačiju Pavlovu tortu po ideju neodoljive Najdžele Loson...

foto: Printscreen Youtube / BBC
foto: Printscreen Youtube / BBC

 

Sastojci za koru: 6 jaja (belanca), 375g prah šećera, 2 1/2 kašičice brašna, 2 limuna, 300 ml slatke pavlake, 50 g listova badema, piše Stil.rs

 

Uputstvo za pravljenje kore od belanaca: Zagrejte rernu na 160 stepeni. Mikserom umutitebelanca sa šećerom. Dodajte u belanca brašno i koru od limuna i sok od oba. Fil prospite napapir za pečenje i špahtlom za kolače pa oblikujte kao što je pokazano na videu. Stavite belanca u zagrejanu rernu i pustite da se lagano suše. Zavisno od rerne, kore će biti gotove za oko 20-taj minuta, odnosno kada se osuše, a zadrže belu boju, a budu tvrda i krckava.

 

Ulupajte slatku pavlaku i ostavite je za sada po strani.


Ukusne bezglutenske palačinke za sladak i zdrav početak nedelje

 

Uputstvo za pravljenje fila od limuna: Pola sata pre nego što ćete praviti fil izrendajtelimunovu koricu i pomešajte je sa šećerom. Iscedite sok od limuna. Maslac isecite na kockice.

 

Fil od limuna: 250 g šećera, rendana korica od 3 veća limuna, 2 jaja, 3 žumanca, 150 ml soka od limuna, 80 g maslaca ili margarina

 

Jaja i žumanca ulupajte, dodajte šećer pomešan s limunovom koricom, umešajte, pa dodajte limunov sok i sve promešajte da se dobro sjedini.

Ulijte u posudu i na laganoj vatri kuvajte dok ne počne da se zgušnjava konstantno mešajućidrvenom kutlačom, pogotovo uz ivice posude.

Kada se fil zgusne dodajte kockice maslaca i mešajte dok se sasvim ne otopi. Fil ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...