icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

JEDNOSTAVNO se pravi

Domaći keksići punjeni kremom: Naprvite limun piramide (RECEPT)

Podeli:

Jednostavni i ukusni kolačići da ćete ih poželeti svaki dan.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

 

Ako ste spremni za novu avanturu u kuhinji pripremite ove neobične piramide, oblikovane u kalupu za ceđenje limuna, punjene kremom. Sve što trebate je malo truda da dobijete jako izdašne i fine kolače koji su odlični uz kafu i druženje s prijateljima.

 

Potrebno je:

 

- 200 gr brašna
- 100 gr šećera
- 1 jaje
- 125 gr margarina
- sok i kora limuna
- 50 gr mlevenih oraha
- kalup za ceđenje limuna
- Krem
- 100 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer

 

Priprema:

 

Margarin, jaje, šećer u prahu, koricu i sok limuna umutiti mikserom dodati i prašak za pecivo pa sve dobro izjednačiti.


Pravi se lako a njen ukus se teško zaboravlja: Napravite čokoladnu tortu sa bademima (RECEPT)

 

Dodati brašno orahe i umesiti glatko testo. Ostaviti u kesu i držati u frižideru pola sata. Praviti loptice veće.

 

Cediljku za limun okrenuti naopako pa u rupu staviti najlon kesu pa kuglice pa dobro ispretiskati testo o ivice a u rupu staviti euro- krema odozgo zatvoriti testom. Okrenuti i izvaditi polako kesu i sa njim i kolačić.

 

Ređati u pleh u koji ste stavili pek papir. Peći na 190 stepeni, 30 min.

Uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilinim šećerom.

 

Napomena: Ukoliko želite da vam kolačići budu približno isti kao kad ih izvadite iz limun kalupa zamesite malo tvrdje testo i stavite vrlo malo praška za pecivo. Ako želite mekše onda je na ovu meru dovoljno 200 gr brašna ali će kolačići malo više otići u širinu a manje u visinu.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...