icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ODUŠEVIĆETE SE

Tajna je u marinadi: Napravite rebarca kao čuveni Gordon Remzi (RECEPT)

Podeli:

Tajna mekih rebarca je stajanje u vodenoj marinadi preko noći, a "dry rub" od belog luka,crnog luka i dimljene paprike s malo šećera i soli presudan je za specifični ukus..

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Karakterističan slatkasto kiselkasti ukus rebarca duguju javorovom sirupu ili medu, kao i soku od jabuka. Ako volite pikantnu količinu čilija možete i udvostručiti.

 

Sastojci za svinjska rebarca:

 

Vodena marinada:

 

18 g soli

2 litre vode

1 zvezdasti anis

2 lovorova lista

1 štapić cimeta

200 ml belog vinskog sirćeta

 

Marinada:

 

200 ml alkoholnog sirćeta

200 ml soka od jabuka

150 g šećera

1/2 kašičice čilija

5 g senfa

5 g neutralnog meda ili javorovog sirupa

200 g sosa od paradajza ili kečapa

 

Suva marinada:

 

5 g dimljene paprike

2 g soli

4 g šećera

3 g kumina

2 g češnjaka u prahu

4 g luka u prahu

2 svinjska rebra u komadu

 

 

 

Priprema:

 

1. Zakuvajte vodu za marinadu pa dodajte bilje, začine i so pa ostavite da se ohladi i uronite rebarca. Ostavite 12 sati u frižideru.

 

2. U tiganji zagrejte sirće, sok jabuke, čili, šećer, senf, med i kečap pa promešajte da se sastojci povežu.

 

3. Izvadite meso iz vodene marinade i osušite ga kuhinjskim papirom.
Pomiješajte suve začine i utrljajte ih u meso.

 

4. Mešajte dok ne izgubite grudvice. Pecite rebra na roštilju premazujući sosom oko 20 minuta.

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...