icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MEKI I UKUSNI

Doručak koji će vaša porodica obožavati: Napravite uštipke bez kvasca (RECEPT)

Podeli:

Lagana priprema a ukus fantastičan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Brz i jednostavan recept i ne mnogo zahtevan, jer je testo bez kvasca, a uštipci su fantastičnog ukusa, penasti i mekani.

 

Možete ih napraviti za doručak ili večeru, a jednako su dobri i sa slanim i sa slatkim prilozima, pa izaberite šta više volite!

 

Potrebno je:

- 250-300 gr brašna
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- kisela voda po potrebi
- malo soli
- 1/2 praška za pecivo
- ulje

 

Priprema: Razmutiti jaja, dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo, kiselu vodu, malo soli i sve dobro izjednačiti da testo bude gušće nego za palačinke.

 

Ugrejati ulje, kašikom vaditi testo i sipati na gomilu u šerpu sa ugrejanim uljem. Kad se isprži okrenuti. Uštipci se mogu jesti slani ili pak slatki. Jako su mekani kao pena a tako ukusni.

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.