icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEMA MU RAVNOG

NEODOLJIVA POSLASTICA IZ JUŽNE AMERIKE OSVOJILA JE SVET: Evo kako da napravite ukusni čokoladni kolač BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA! (RECEPT)

Podeli:

Ovaj jednostavni i brz kolač za pripremu dolazi nam iz Južne Amerike, a osvojio je čitav svet, pogledajte i zašto

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

4 jaja
2 pomorandže
200 g oraha, badema, lešnika ili kokosa
pola kašičice sode bikarbone
100 grama crne čokolade
200 ml neutralne pavlake za kuvanje


Priprema:


1. Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata, zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju.


2. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove, predhodno samlevene i malo sode bikarbone. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.


3. Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...