icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte

Lagan kolač sa osvežavajućim filom: Napravite LIMUN pitu (RECEPT)

Podeli:

Meki kolač sa blagim filom od sremskog sira i limuna biće pravo otkriće za mnoge domaćice.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

2 jajeta

200 g šećera

2 dl ulja

300 g brašna

kesica praška za pecivo

kesica vanilin šećera

 

Fil:

300 g sremskog sira

2 dl kisele pavlake

kesica vanilin šećera

150 g šećera

rendana korica 1 limuna

2-4 kašike limunovog soka

 

Priprema:

Umitite jaja i šećer, dodajte ulje, promešajte, i na kraju uspite brašno s praškom za pecivo. Sve mutite mikserom. Testo bi trebalo da bude tegljivo.

 

 

 

Podelite na dva dela. Za fil penasto umutite sir, šećer, pavlaku i vanillin šećer. Dodajte koru i sok limuna. Prvi deo stavite u podmazanu tepsiju i poravnajte ga kašikom. Odozgo stavite fil, a preko fila drugi deo testa takođe poravnajte kašikom.

 

Pecite na 180-200 stepeni dok blago ne porumeni. Sačekajte da se sasvim ohladi, pa tek onda secite pitu.

 

Napomena: Ako volite suvo grožđe, slobodno stavite malo u fil.

Vreme pripreme: 40 minuta.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...