icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

IDEALNA ZA TOPLE DANE

Za ovu poslasticu ne morate da palite rernu: Napravite laganu tortu sa jagodama i piškotama (RECEPT)

Podeli:

Osvežavajuća kremasta torta koja se lako sprema, a fantastičnog je ukusa

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

2 žumanca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 3 i 1/2 dl mleka, vanilin šećer, 250 g kompota od jagoda, 3 lista želatina, 200 g piškota, 5 dl neutralne pavlake za šlag

 

Priprema:

Umutite žumanca i šećer, dodajte brašno i dl mleka. Ostatak mleka zakuvajte sa vanilom. Sklonite sa vatre i dodajte žumanca. Kuvajte dok se ne zgusne. U ohlađen krem dodajte 3 dl šlaga.

 

Obložite kalup za torte folijom i piškotama namočenim u mleko. Izlijte sloj krema, pa kompot sa želatinom. Kad se stisne, dodajte preostali krem i red piškota. Premažite ostatkom šlaga.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...