icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

mala promena

FRANCUSKI KUVAR OTKRIO TAJNU: Evo kako da vam pire krompir bude MEKAN i PENAST (RECEPT)

Podeli:

Prilog jelima kog mnogi od nas često prave od sada će biti mnogo ukusniji

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Tajna francuskih kuvara u pripremanju pire krompira krije se najpre u samom načinu kuvanja krompira.

 

Odnosno, krompir kuvamo u pogrešnoj tečnosti – vodi.

 

Kako bismo dobili savršeni pire, očišćeni i oprani krompir bi trebalo da se kuva u loncu u kojem smo ranije rastopili puter. Samim tim neće vam se dogoditi da se pire stegne i počne rasipati, a da niste još ni završili sa jelom.

 

Ne morate posetiti nijedan ekskluzivan restoran da biste jeli savršeni pire. Jednostavno, probajte ovaj recept:

 

U lonac sa pavlakom za kuvanje dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice putera.


Po želji možete da dodate so, začine ili beli luk.

 

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.

 

Ovo je pravi način kuvanja pirea jer na kraju ostanu svi ukusi – krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...