icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RAJSKI ZALOGAJI

Može da bude prilog ili glavno jelo: Napravite zapečeni krompir sa kačkavaljem i mesom (RECEPT)

Podeli:

  • 3

Najbolji prilog koji možete da poslužite uz bilo koje jelo.

Zapečen krompir
Zapečen krompirfoto: Youtube printscreen / Food Recipe 786

Sastojci: 1 kg krompira, malo ulja, so po ukusu, 200 g kačkavalja, oko 100 g šunke ili suvomesnatog po izboru, 2 šolje pavlake za kuvanje ili bešamel sosa, piše Stil.rs

 

Priprema: Krompir oljuštite i isecite na trake ali ne do kraja, već tako da na dnu ostane sastavljen. Premažite krompire uljem pomoću četkice, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

 

Deo kačkavalja i šunku isecite na parčiće pa ređajte u proreze na pečenom krompiru šunka-kačkavalj-šunka i tako dok ne napunite sve krompire. Zatim sve prelijte bešamel sosom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem.

 

Zapecite još 20 minuta na 200 stepeni i vaš švedski krompir božanstvenog ukusa je gotov!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...