icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Tajna je u sastojcima

Toliko su NEODOLJIVE da će vas OSVOJITI na prvi ZALOGAJ: Prelepe MILK kocke sa kakaom i čokoladom (RECEPT)

Podeli:

  • 1

Milk kocke su fantastičan predlog za letnji užitak u kombinaciji sa belom i crnom čokoladom. 

Milk kolač
Milk kolačfoto: Shutterstock

Lako se pripremaju, a tako su sočne i ukusne.

 

Ovaj tekst je preuzet sa sajta stvarukusa.rs

 

Sastojci

 

6 jaja


6 kašike šećera

 

6 kašike brašna


kesica praška za pecivo


4 kašike kakaa


6 kašike tople vode

 

Fil:

 

1 l mleka


100 g gustina


4 kašike šećera


100 g bele čokolade


250 g margarina


150 g šećera u prahu

 

Toping:

 

200 g mlečne čokolade


5 kašike mleka


4 kašike šećera


150 g margarina

 

Priprema

 

Jaja umutite sa šećerom. 

 

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešajte, dodajte umućenim jajima.

 

Sve lagano promešajte, dodajte vodu i sjedinite masu.

 

Razlijte u veći pleh postavljen pek papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

 

Kad se pečena kora prohladi, isecite je na pola.

 

Za fil od mleka odvojte 150 ml i pomešajte s gustinom i šećerom.

 

U preostalo mleko dodajte belu čokoladu i stavite da provri.

 

U provrelo mleko dodajte gustin i kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu.

 

Kad se ohladi, dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu.

 

 Za toping čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine. Krem ohladite, tako da bude kao omekšali margarin.

 

Kolač filujte na sledeći način: Koru premažite belim filom, zatim topingom, odozgo stavite drugu koru i ponovite postupak.

 

 

Inicijalizacija u toku...