icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ODUŠEVLJAVAJU UKUSOM

Turski preukusni hlepčići: Napravite BEZDIRME (RECEPT)

Podeli:

  • 1

Kore se razvlače tanko, kao za domaću pitu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 600 g brašna, 400 ml vode, 1 šolja ulja, kašičica soli, kašičica sode bikarbone, kašičica sirćeta, ulje za prženje.

 

Priprema: Prosejati brašno i napraviti udubljenje na sredini, pa tu sipati sodu pomešanu sa sirćetom, solju i vodom. Zamesiti srednje tvrdo testo i podeliti na 4 jednake loptice i ostaviti daodstoji 30 minuta.

 

Preko brašnom posute radne površine razvući svaku koru tanko, kao za domaću pitu. Svaku koru posuti sa 1/4 šolje ulja i premazati svuda.

 

Uviti svaku koru u rolat, koji zatim uvijamo u oblik puža i ostaviti da odstoji 15 minuta. Ponovo razviti uvijenu koru na debljinu od 1 cm.

 

Tako pripremljene pržiti na ugrejanom ulju u teflonskom tiganju sa obe strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.