icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jednostavno i ukusno

IZ GRUZIJE PRAVO NA VAŠU TRPEZU: Tradicionalni gruzijski specijalitet - punjeni hleb oduševiće vas na PRVI ZALOGAJ (RECEPT)

20.07.2019. 17:27h
Ovaj tradicionalni gruzijski specijalitet postaće vam redovan obrok.... Detaljnije»
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari. Molimo vas da vodite računa o pravopisu, dužini komentara i ne pišete komentare velikim slovima. Glossy redakcija zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na Glossy uredjivačku politiku takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Glossy redakcije, već samo autora komentara! Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na redakcija@glossy.espreso.rs. Hvala.

Komentara: 1

Direktno iz Gruzije

20-07-2018 20:06h
Ima i jednostavnijih recepata za hačapuri. To je obično mekano testo s kvascem, koje se tanko razvije u krug oklagijom i pospe rendanim sirom. Krajevi se pokupe i preklope odozgo, pa se opet razvalja u oblik kruga, tako da sir ostane unutra. Stavi se da se peče, a kad je pečeno, vruće može da se premaže puterom. U testo može da se doda kefir i ulje, a fil takođe može da se pravi od više vrsta sira, sitan sir, mocarela, kačkavalj i dr., ko šta ima. Može se dodati i jaje u testo, a i ne mora. Fil se može posuti i odozgo, kao kad se pravi pica, ali je bitno da bude unutar pite.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: