icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

idealno za vas

Za dane kad vam se NIŠTA NE PRIPREMA: Španski omlet je jelo koje ćete napraviti u jednoj posudi (RECEPT)

Podeli:

  • 12

Jaja su glavna namirnica tradicionalne španske kuhinje, a ovaj omlet se idealno kombinuje sa drugim klasičnim sastojcima.

španski omlet
španski omletfoto: Profimedia

Povrće i jaja su idelna kombinacija za dane kada vam se ništa ne priprema i kuva dugo, a i kada niste za teška jela.

 

Sastojci:

 

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašika neslanog putera

- 500g mladih krompirića

- 1 glavica luka

- 1 velika narandžasta paprika, babura

- 1 kašičica mlevenog belog luka

- 1 kašičica soli

- ½ kašičice mlevenog bibera

- 10 velikih jaja

- 2 kašike iseckanog peršuna

 

Priprema:

 

1. Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte krompir u tiganj, u sloju ravnomerno. Kuvajte 6 minuta, okrenite povremeno, dok ne dobijete lagano zlatnu nijansu. Dodajte luk, beli luk, soli i paprike. Pažljivo umešajte u krompir. Kuvajte 3 minuta, dok luk ne postane proziran.

 

2. U velikoj posudi, umutite jaja sa preostalom solju i biberom i umešajte peršun. Prelijte preko krompira smešu. Lagano kombinujte povrće i jaja. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, dok se jaja ne učvrste oko ivica. Pecite sve oko 6 minuta.

 

3. Lopaticom prođite pored ivica i lagano izvucite omlet na ploču. Servirajte odmah, uz tortilju u španskom stilu, ohladite do sobne temperature. Prelijte maslinovim uljem preko vrha i isecite i na kriške.

 

 

Inicijalizacija u toku...