icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obavezno probajte

Očekuje vas rapsodija ukusa: Ova čokoladna bomba razdražiće vaše nepce i poželećete JOŠ (RECEPT)

Podeli:

  • 6

Ovaj italijanski slatkiš ima sve vaše omiljene sastojke - bikvit, čokoladu i kakao.

čokoladna torta
čokoladna tortafoto: Profimedia

Želite jednostavnu ali ukusnu tortu? Ovo je recept za vas.

 

Sastojci:

 

Biskvit:

50 g margarina ili maslaca

100 g šećera

1 vanilin šećer

2 jaja

100 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike kakaoa

4 kašika mleka

 

Krem:

1 kg rikota sira

4 jaja

¾ šolje šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

 

Preliv:

1 puding od čokolade

350 ml mleka

4 kašike šećera

250 ml slatke pavlake

 

Priprema: Umutite dobro jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin ili maslac i mleko.Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja. Podmažite pleh, pa sipajte testo.

 

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sjedinite dobro sa smesom od jaja. Podmažite pleh veličine oko 25 x 33 cm, pa sipajte testo u pleh. Rernu zagrejte na 180 stepeni C. Umutiti 4 jaja sa rikota sirom, pa dodati šećer i vaniliju. Smesu prelijte preko biskvitnog testa. Stavite da se peče oko 1h.

Skuvajte puding od čokolade sa 350 ml mleka i šećerom. Ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa ohlađenim pudingom.

Kada se kolač potpuno ohladi, preliti ga ohlađenim kremom od pudinga.

 

Ostavite kolač da se hladi i stegne u frižideru,najmanje 6 sati, pre služenja.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...