icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OTKRIVAMO

RECEPT KOJI SVIMA USPEVA: Kako da napravite najkremastiji SLADOLED OD ČOKOLADE

Podeli:

  • 6

Ne treba vam mnogo novca da biste u svom frižideru imali najlepšu poslasticu! 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Za pripremanje sladoleda nije potrebno da budete majstor poslastičar, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno da imate samo malo mašte, volje i dobar recept, prenosi Stil.kurir.rs. 

 

SASTOJCI ZA SLADOLED OD ČOKOLADE:

- 200 g tamne čokolade
- 5 žumanaca
- ½ šoljice šećera
- 500 ml mleka

PRIPREMA:

 

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

 

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca, lagano dodajte mleko i mešajte.

 

3. Smesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

 

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.

 

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

 

 

Inicijalizacija u toku...