icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte

NAPRAVITE IZVRSNO PREDJELO: Tart sa tikvicama i suvom slaninicom (RECEPT)

Podeli:

Fantazija ukusa za sve ljubitelje tikvica!

tart sa tikvicama
tart sa tikvicamafoto: bakina kuhinja/youtube

Obogatite svoju trpezu ukusnim, nesvakidašnjim predjelom od tikvica i suve slaninice.

 

Sastojci:

 

  • 50 g kačkavalja
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • malo ulja
  • 200 g suve slanine
  • nekoliko listova tanke slanine
  • 2 manje tikvice
  • nekoliko krugova tikvice
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 paradajz
  • so
  • biber

 

tart sa tikvicama i slaninicom
tart sa tikvicama i slaninicomfoto: bakina kuhinja/youtube

Uputstvo:

 

Propržiti seckanu slaninu isečenu na kocke pa dodati na tikvicu koju ste takođe isekli na sitne kocke. Dinstati da ispari tečnost. Dodati so i biber. Od brašna, 1 jajeta i maslaca zamesiti testo.

 

Razviti testo i obložiti podmazanu tepsiju ali malo i ivice sa strane. Obložiti ivicu unutra i listovima slanine, a preko tankim kolutovima tikvice. Sipati izdinstanu slaninu i tikvicu.

 

Odozgo zaliti sa razmućenom pavlakom i 1 jajetom. Protresti da se spusti pavlaka između tikvica.

 

Odozgo naseći na kocke oljušten paradajz i malo rendanog kačkavalja. Mogu se pobacati na kraju listići dimljene kobasice.

 

Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta da lepo porumeni.

 

Prijatno!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...