icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brzo i lako

NAJUKUSNIJA letnja jela: Grčke tikvice bez jaja (RECEPT)

Podeli:

Za lagan i preukusan letnji obrok dovoljne su vam samo tikvice.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj narod baš zna da uživa u posebnim ukusima, prenosi Stil.

 

Sastojci: 3-4 tikvice, ulje za prženje, 2-3 kašike maslinovog ulja, 120 g belog brašna, 60 g kukuruznog brašna, led, voda.

 

Priprema: Tikvice iseći po dužini najtanje moguće - najbolje ljuštilicom za povrće. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasporedi ravnomerno.

 

Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus da upije višak masnoće.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...