icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

rapsodija ukusa

BRZA POSLASTICA: Jogurt, med i čokolada, sve što vam je potrebno za nepca

Podeli:

  • 4

Čokoladni deserti nisu rezervisani samo za hladnije mesece. To dokazuje i ovaj fini krem sa dodatkom grčkog jogurta i meda

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:


100 grama tamne čokolade
70 ml mleka
3 kašike meda
150 grama grčkog jogurta

 

Priprema:


1. Zagrejte mleko u loncu, pa ga prelijte preko naseckane tamne čokolade, preporučuje Stil.

2. Ostavite tako jedan minut, pa sve dobro promešajte.

3. Dodajte med i dobro promešajte. Ostavite da se smesa malkice ohladi.

 

4. Grčki jogurt omekšajte mutilicom pa umešajte u ohlađen krem od čokolade.

5. Stavite u frižider do posluživanja, pa ukrasite voćem po želji.

 

Prijatno!

Savet plus:


Čokoladni krem možete da obogatite likerom od pomorandže, ili da napravite verziju sa belom čokoladom i poslužite uz hrskave listiće kokosa i marakuju.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...