icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

Kukuruzne njoke od palente: Jeftin, zdrav i ukusan obrok koji se brzo i jednostavno priprema

Podeli:

  • 19

Zdrave i ukusne obroke za posao, sa sastojcima koji će vam dati snagu, lako ćete napraviti Kod kuće.

foto: profimedia
foto: profimedia

Svaki recept možete rasporediti u nekoliko obroka za koje vam ne trebaju prilozi. Danas vam predlažemo njoke, koje za razliku od drugih mogu da se služe i hladne, piše Lepa i srećna.

 

Sastojci

 

400 g kukuruznog griza (palente)
1/2 kašičice soli
4 kašike ulja
8 dl vode
jaje
150 g kukuruznog ili pšeničnog oštrog brašna

 

Priprema

 

Posolite vodu, sipajte ulje i stavite da provri. Smanjite vatru na srednju i sipajte palentu neprestano mešajući. Kada se sve sjedini, ostavite još minut, pa sklonite s ringle da se prohladi.

 

foto: profimedia

Zatim umešajte jaje i postepeno dodajte brašno. Na pobrašnjenoj podlozi zamesite mekano testo, pa ga podelite na četiri dela. Svaki deo oblikujte u valjak širok 3 cm, pa nožem isecite na šnite debljine 1 cm.

 

Vlažnim rukama pravite njoke i odlažite ih na tanjir. Skuvajte ih u kipućoj slanoj vodi – od momenta kad isplivaju na površinu, kuvajte ih još najviše 5 minuta. Izvadite ih šupljikastom kašikom i poslužite kao prilog uz meso ili grilovano povrće.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...