icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte

Uživajte u odličnom ukusu domaće zimnice: Napravite "peckane" paprike ove jeseni! (RECEPT)

Podeli:

  • 13

Recept kome ćete se vraćati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko ste razmišljali o pripremi zimnice, Stil vam prenosi savršen recept.

 

Sastojci: 700 g duguljastih, srednje ljutih paprika, 2 kašike soli, 6 kašika šećera, sirće da se dopuni tegla, malo mirođije, nekoliko čenova belog luka (po ukusu), 2 šargarepe, 1 zelena paprika.


Priprema: Paprike sa odsečenim drškama poređajte na roštilj u ispecite sa svih strana. Stavite ih u šerpu i poklopite da omekšaju. Pripremite tegle sa poklopcima na zavrtanje.

 

Čenove belog luka oljuštite i naseckajte krupno. Poređajte paprike u teglu skoro do vrha. Između njih postavljajte komade belog luka i grančice mirođije. Odozgo postavite kolutove šargarepe i trakice obične zelene paprike.

 

U svaku teglu sipajte sirće do crte i dopunite vodom. Posle toga, tečnost iz tegli prespite u vatrostalnu posudu, dodajte so i šećer i ugrejte smesu na kratko. Probajte, ako vam ne odgovara ukus dodajte još soli ili šećera.

 

Prelijte paprike marinadom, zatvorite poklopce i okrenite tegle poklopcem na dole da se vakumiraju. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...