icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte

Napravite ukusan DOMAĆI KEČAP BEZ ADITIVA ove zime! (RECEPT)

Podeli:

  • 10

Recept za ukusan domaći kečap - kada ga probate, poželećete da ga jedete svaki dan!

paradajz
paradajzfoto: Profimedia

Lepa&Srećna vam prenosi recept za najukusniji domaći kečap.

 

Sastojci:

 

  • 6 kg paradajza jabučara
  • 1 kg mesnatih crvenih paprika
  • 6 srednjih glavica crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 2 veze peršuna
  • 100 g šećera
  • 3 kašike soli
  • kesica cimeta
  • nekoliko mlevenih zrna karanfilića
  • 1 dl sirćeta

 

Priprema:

 

Paradajz operite isecite na četvrtine. Paprike operite, očistite od semenki i isecite na nekoliko delova. Crni luk isecite na četvrtine.Očistite beli luk, peršun operite i sve zajedno kuvajte desetak minuta. Procedite i ispasirajte.

Vraćajte povrće nekoliko puta u pasirku kako biste iskoristili što više. Posle pasiranja možete sve i da izblendirate.Smesi dodajte šećer, so, cimet i karanfilić, i kuvajte na srednjoj vatri.

 

Na početku kuvanja stvar se pena i masa se diže, pa morate da mešate kako ne bi iskipelo, ali posle desetak minuta možete slobodno da ostavite paradajz da se kuva i samo ga s vremena na vreme promešajte. Kuvajte otklopljeno oko sat vremena. Gotovo je kad masa bude redukovana otprilike na polovinu zapremine nego na početku.

 

Pred kraj dodajte sirće i kuvajte još desetak minuta uz neprestano mešanje (zato što počinje da prska).Vreo kečap sipajte u vruće staklene flaše, zatim flaše uvijte u ćebe i ostavite do sutradan da se ohladi. Savet: Ako želite nekoliko varijanti kečapa, tokom kuvanja a pre pasiranja, podelite ga na nekoliko delova, pa u jedan deo stavite pasiranu ljutu papričicu da dobijete ljuti kečap, u drugi, na primer, origano ili bosiljak... ili šta već volite.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...