icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

preporučujemo

Hranljiva, zdrava i na potpuno drugačiji način: Pečena slana bundeva kakvu nikada niste probali (RECEPT)

Podeli:

S početkom zlatno bronzanih tonova jeseni, dolazi nam i ovaj brz i lak recept za ovaj magični plod u kom ćete uživati.

Bundeva
Bundevafoto: Shutterstock

Bundeva obiluje vitaminom A i betakarotenom koji su izuzetno važni za očuvanje zdravlja očiju. Hranljivost bundeve i jaka antioksidantna svojstva čine je bitnom za kompletno balansiranje organizma, uključujući i očuvanje nervnog sistema.

 

Ova sočna zeljasta biljka bila je gajena još u starim kulturama na području Perua i Meksika, a od 16. veka počinje da se gaji i u Evropi.

 

Mogućnosti pripreme i upotrebe bundeve su širokog raspona, mada je najsočnija kada se ispeče u rerni. Uz dodatak odgovarajućih začina možete dobiti zimski slatkiš ili zdrav slani obrok. Recept nam odaje "Sensa".

 

Priprema: 

 

Dovoljno je da pripremljenu i isečenu bundevu stavite na pek papir i pečete na 180°C oko 45 minuta (vreme pečenja zavisiće od debljine bundeve), a nakon toga prepustite se mašti.

 

Ukoliko želite da se zasladite, pečenu bundevu prelijte medom i cimetom

 

Ukoliko želite slanu varijantu potrebno malo maslinovog ulja, seckanog belog luka i začina po izboru.

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...