icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obavezno probajte

Niko ne može da mu odoli: Ovaj čokoladni dezert je spoj najfinijih i najkremastijih ukusa, a gotov je za samo 30 minuta (RECEPT)

Podeli:

  • 10

Ovo je brza i elegantna torta idealna za za popodnevno opuštanje uz šoljicu kafe i ćaskanje sa prijateljima ili porodicom. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ko ne voli čokoladnu tortu? Takvih ljudi je sigurno malo, a sigurni smo da kada bi probali ovu tortu, zavoleli bi je na prvi zalogaj, prenosi "Stil".

 

Gotova je za pola sata, a ukus je neodoljiv. Savetujemo vam da koristite čokoladu s visokim postotkom kakaa (70% i više) te da je poslužite uz kuglu sladoleda.

 

Sastojci:

 

  • 170 grama tamne čokolade
  • 80 grama maslaca
  • 4 jaja
  • 100 grama šećera
  • 30 grama mevenih badema
  • Prstohvat soli

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i premažite kalup maslacem.

 

Čokoladu iseckajte na male komadiće i rastopite je na pari s maslacem i prstohvatom soli.

 

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa zatim lagano sjedinite obe smese uz pomoć miksera. Dodajte mlevene bademe pa nastavite mutiti drvenom kašikom.

 

Prelijte testo u kalup i pecite 15-20 minuta, sve dok smesa ne postane čvrsta.

Izvadite kolač i pričekajte da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa.

 

Tortu možete preliti otopljenom čokoladom po želji, i poslužiti sa kuglom sladoleda, takođe po želji.

 

Uživajte i prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...