icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

POSEBAN NAČIN PRIPREME

MEKŠE I LEPŠE NEGO IKAD: Ovom receptu za PALAČINKE uvek ćete se VRAĆATI!

Podeli:


Kada jednom budete probali ovako pripremljene palačinke, ovom specijalnom receptu uvek ćete se vraćati!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 1 jaje, 150 g brašna, trećina kašičice sode bikarbone, pola šolje vrele vode, 1 šolja kiselog mleka, trećina kašičice soli, 1 kašika ulja.


Priprema: Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodati kiselo mleko, ulje, so, šećer i brašno.

 

Treba da se dobije glatka smesa, a nakon toga uz neprestano mućenje dodajte sodu bikarbonu prethodno rastvorenu u vreloj vodi. Smesa sada treba da bude srednje gustine, prenosi Stil.

 

Ostavite da odstoji pet minuta, pa počnite da pečete palačinke na zagrejanom tiganju sa nelepljivim dnom, koji ste malo podmazali uljem ili puterom.

 

 

Inicijalizacija u toku...